Loch Ness – a világszerte ismert skóciai nevezetesség

Ki ne hallott volna már a Loch Ness tavában élő híres szörnyről, Nessie-ről? A legenda annyira felkapott, hogy még filmet is készítettek belőle. Azontúl, hogy a látogatók végig reménykedhetnek a szörny újbóli felbukkanásában, Skócia legszebb vidékét is megcsodálhatják.

Bár csekély az esély, hogy Nessie a negyven kilométer hosszú és néhol akár a több mint 200-250 méter mély tóból épp előtted fogja kidugni a fejét a vízből, de biztosíthatlak róla, hogy Loch Ness nélküle is el fog varázsolni.

Stirling vára

Ha Loch Ness közelében jársz, semmiképp ne mulaszd el például meglátogatni Stirling várát, amely Skócia egyik leghíresebb történelmi emléke. Közvetlenül Stirling mellett pedig megcsodálhatod William Wallace számára emelt páratlan tornyot, a Wallace-emlékmávet.

Wallace-emlékmű

Loch Nesshez közeledve elhaladsz Skócia legmagasabb hegye, Ben Nevis mellett is.

Skócia legmagasabb hegye

A tavat a Urguhart kastély teszi igazán páratlanná, amely igazából már csak romokból áll, de talán így teszi még kísértetesebbé a Loch Ness vízét.

urquhart-kastély

Mi a helyzet Nessie-vel?

A Loch Ness híres szörnye elvileg a tó mélyén lévő alagutakban rejtőzködik és csak nagyon ritkán mutatkozik. Ennek ellenére elvileg már jó páran látták Nessie-t és számos videó felvétel is kering a világhálón a legendás szörnyről. Azonban a videók eredetiségét, és hogy valóban Loch Ness szörnyét lehet-e rajtuk látni semmi nem garantálja.

Egyébként a tó mellett található Loch Ness Centrumban részletesen bemutatják a Nessie teljes történetét, felbukkanásainak részleteivel együtt.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*